Ontdek de e-learning voor pleegouders met eigen kinderen

Publicatietype: Video

Published on

Wat betekent de komst van een pleegkind voor de andere kinderen in het gezin? Hoe kunnen pleegouders hun kind het beste ondersteunen? De e-learning ‘Eigen kinderen’ geeft tips en adviezen, speciaal voor pleegouders die al voor een pleegkind zorgen. Begeleid jij pleegouders met eigen kinderen? Wijs ze dan op deze e-learning van Pleegzorg.nl (en kijk hem zelf ook!).

Over de E-learning 'Eigen kinderen'

Pleegouders met eigen kinderen staan voor unieke uitdagingen en kansen. Deze cursus is speciaal ontwikkeld om deze pleegouders  te ondersteunen, met bijzondere aandacht voor situaties waarbij eigen kinderen betrokken zijn. De e-learning is met name geschikt voor pleegouders die nog niet veel ervaring hebben, en voor pleegouders wiens eigen kinderen het lastig vinden om deel uit te maken van een pleeggezin..

Wat kun je verwachten?

In deze e-learning krijgen pleegouders inzicht in hoe hun eigen kinderen de komst van een pleegkind kunnen ervaren en hoe zij hen daarbij kunnen ondersteunen. In de cursus komen belangrijke onderwerpen aan bod, zoals het creëren van een harmonieuze omgeving, het omgaan met veranderingen en emoties, en het bevorderen van positieve relaties tussen de eigen kinderen en pleegkinderen. De inhoud is specifiek afgestemd op pleegouders met eigen kinderen, om hen te helpen gedurende het proces.

Probeer het zelf!

Wil je graag de e-learning eerst zelf doorlopen voordat je deze aan anderen aanraadt? Dat begrijpen we. Het is eenvoudig om te beginnen:

  • Stap 1: Ga naar de e-learning via deze button: 

e-learning Eigen kinderen

  • Stap 2: Klik op de gele knop om een account aan te maken.
  • Stap 3: Log in met je nieuwe account, en je bent klaar om de e-learning te volgen!

Samenwerking

Deze waardevolle e-learning 'Eigen kinderen' is ontwikkeld door Pleegzorg.nl in samenwerking met het Nederlands Jeugdinstituut (NJI), Levvel, Youké, Entrea Lindenhout en een pleegouder en eigen kind.