Onderzoeksprojecten expertisecentrum DAT op ESCAP

Published on

Drie onderzoekers van het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics presenteren hun onderzoek op het congres van de European Society of Child and Adolescent Psychiatry (ESCAP) in Kopenhagen

prikbord met een notitie over kennisdelen: share what you know

Tijdens het ESCAP congres (29 juni-1 juli 2023) presenteren de onderzoekers hun onderzoeksresultaten van uitgevoerde gerandomiseerde gecontroleerde interventie-onderzoeken (RCTs), of de opzet daarvan, in postersessies.

Tackle your Tics

Annet Heijerman presenteert de uitkomsten van haar onderzoek naar Tackle your Tics, de korte intensieve groepsbehandeling voor jongeren met tics. Ook geeft zijn een  lezing over deze onderzoeksresultaten op het congres  van de  European Society for the Study of Tourette Syndrome (ESSTS), te Brussel (7-9 juni 2023).

Onderzoek Tackle your Tics

Misofonie

Lotte Rappoldt presenteert op het ESCAP congres de onderzoeksopzet van een randomised controlled trial naar de effectiviteit van een innovatieve groepsbehandeling voor kinderen en jongeren met misofonie (haat voor geluid). Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Levvel en het Amsterdam UMC.

Selectief mutisme

Onze hoogleraar Lisbeth Utens focust op het ESCAP op selectief mutisme. Zij presenteert de resultaten van een onderzoek naar een innovatieve gedragstherapeutische behandeling op school voor kinderen met selectief mutisme. Daarnaast presenteert zij de opzet voor een nieuw effectiviteitsonderzoek waarbij virtual reality exposure wordt toegevoegd aan de gedragstherapeutische behandeling van kinderen met selectief mutisme.

Behandelingen verbeteren

De gegevens uit deze onderzoeken dragen bij aan een verdere verbetering van de behandelingen van kinderen en jongeren.  

Kom kijken

Zien we je bij onze presentaties op het ESCAP? We vertellen je graag meer over deze onderzoeken.  

 

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Levvel in je inbox? Zo'n 4 keer per jaar versturen wij een nieuwsbrief.

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief

Meer actualiteiten