Behandelaren getraind in SPACE

Published on

Meer dan twintig behandelaren van het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics (DAT) volgden de SPACE training voor therapeuten. SPACE is een methodiek om via ouders kinderen met angst- of dwangklachten te behandelen. Het programma is speciaal bedoeld voor ouders of opvoeders die hun kind op een ondersteunende en liefdevolle manier willen helpen om bovenmatige angst of dwang te overwinnen.

collage met logos van SPACE

De behandelaren volgden de gecertificeerde behandeling van dr. Eli Lebowitz (Yale Child Study Center), de ontwikkelaar van SPACE. SPACE staat voor Supportive Parenting for Anxious Childhood Emotions. Het is een methode die gebaseerd is op ondersteunend ouderschap, waarbij je via de ouders de kinderen behandelt. Levvel werkt al enkele jaren samen met dr. Eli Lebowitz, om SPACE ook beschikbaar te maken voor het Nederlandse taalgebied. Met de training van Levvel medewerkers in deze methodiek, kunnen zij nu samen met ouders aan de slag met de SPACE methodiek.

In de training werden de behandelaren getraind in de opzet van het SPACE programma, de 8 verschillende onderdelen van SPACE en het concept van gezinsaanpassing. Gezinsaanpassing is alles wat ouders en broers of zussen doen, als gevolg van de angst of dwang van een kind. In 95% van de gezinnen met een kind met angst, komt gezinsaanpassing voor.

Dankzij een subsidie van Stichting SGS zal Levvel samen met Amsterdam UMC de komende jaren de effectiviteit van de SPACE behandelmethodiek onderzoeken en de implementatie in Nederland ter hand nemen. Hier lees je er meer over:

SPACE onderzoek

 

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Levvel in je inbox? Zo'n 4 keer per jaar versturen wij een nieuwsbrief.

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief

Meer actualiteiten