Webinar over meetinstrumenten angst

Publicatietype: Video

Published on

Angststoornissen zijn de meest voorkomende psychiatrische stoornissen bij kinderen en jongeren. Gelukkig zijn er effectieve behandelmethoden. Cognitieve gedragstherapie is de eerst aangewezen effectieve therapie. Naar schatting knapt 2/3 van de jongeren ervan op, maar 1/3 dus nog niet.

Extra belangrijk dus om met goede meetinstrumenten angststoornissen te screenen, vast te stellen en te monitoren. Maar hoe doe je dat?

Advies over meetinstrumenten voor angststoornissen

Welke meetinstrumenten heb je voor het screenen, vaststellen en monitoren van angststoornissen? En welke kun je het beste gebruiken? Lisbeth Utens en haar collega’s van het TOPGGz-onderzoeksnetwerk Angst, Dwang en Trauma delen hun kennis en advies in een webinar en een factsheet. Van verschillende (sub)schalen, tot beschikbare interviewformats en kant-en-klare vragenlijsten: het onderzoeksnetwerk zet alle meetinstrumenten die het aanraadt voor je op een rij.

Webinar en factsheet

Bekijk het TOPGGz-webinar, of ga naar de factsheet over angst (onder de video).

Liever lezen dan kijken?

Het TOPGGz-onderzoeksnetwerk Angst, Dwang en Trauma heeft een factsheet samengesteld over de screening, vaststelling en monitoring van angststoornissen bij kinderen en adolescenten:

Bekijk de TOPGGz-factsheet Angstinstrumenten 

Over TOPGGz

Wil je meer weten over het TOPGGz-onderzoeksnetwerk Angst, Dwang en Trauma?

Naar de TOPGGz-website