Terugblik op werkbezoek van Maudsley Hospital aan Levvel

Published on

Het team van het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics van Levvel ontving twee collega's van het National and Specialist OCD, BDD, and Related Disorders Clinic van het prestigieuze Maudsley Hospital in Londen. Er was een veelzijdig programma opgesteld voor de twee klinisch psychologen van het Maudsley Hospital. Zo konden zij o.a. meelopen met de intensieve dwangweek, kregen ze een rondleiding over de klinische groepen en spraken zij met zowel jongeren, behandelaren en onderzoekers.

kinderen maken een high five

In de gesprekken kwamen onder andere de behandeling van misofonie en de SPACE ouderbehandeling aan bod. De Maudsley-gasten werden warm onthaald door de jongeren die in behandeling zijn bij Levvel, die met enthousiasme hun persoonlijke ervaringen deelden en inzicht gaven in de behandeling die zij volgen. De medewerkers van Maudsley waren hier erg van onder de indruk. De verhalen van de jongeren gaven de bezoekers inzicht in de werkwijze van Levvel en het inspireerde hen in hun eigen werkzaamheden.

Zowel Levvel's expertisecentrum DAT als het Maudsley Hospital hebben een rijke geschiedenis in het behandelen van dwangstoornissen. Het Maudsley is bovendien deskundig op het gebied van body dysmorphic disorder (BDD). Het werkbezoek bood een waardevolle gelegenheid om expertise en ervaringen met elkaar uit te wisselen. En van elkaar te leren, Levvel over BDD, en het Maudsley Hospital over misofonie en de unieke behandelbenadering van Levvel.

Wij kijken terug op een succesvol werkbezoek. Het heeft de aanzet gegeven tot een verdere vorm van kennisuitwisseling en samenwerking tussen Levvel en het Maudsley Hospital.

Specialisten van het Maudsley Hospital brachten een werkbezoek aan het expertisecentrum DAT van Levvel
Vlnr: Elisabeth Thiadens, Emeline van Wettum, Jan Pieter de Jong (van Levvel) en Chloë Volz en Lauren Peile (van het Maudsley Hospital)

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Levvel in je inbox? Zo'n 4 keer per jaar versturen wij een nieuwsbrief.

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief

Meer actualiteiten