Internationale samenwerking met Universiteitskliniek Ulm

Published on

Collega’s van de Duitse Universiteitskliniek in Ulm brachten een werkbezoek aan Levvel. De medewerkers van het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics en het centrum voor Trauma en Gezin (twee van de drie TOPGGz afdelingen van Levvel) hadden een uitgebreid programma voor hen opgesteld. De afdelingen willen verder met elkaar samenwerken op het gebied van onder meer trauma en misofonie.

Medewerkers van Levvel met collega's van de Duitse Universiteitskliniek uit Ulm

Vorig jaar brachten medewerkers van Levvel al een bezoek aan de Universiteitskliniek in Ulm. Tijdens dat bezoek bleken beide partijen enthousiast te zijn voor verdere kennisuitwisseling op het gebied van traumabehandeling bij kinderen en jongeren.

Tijdens het bezoek van de collega’s van de Universiteitskliniek aan Levvel bleek dat er naast de expertise op het gebied van trauma, meer dwarsverbanden te bestaan, onder meer op het gebied van misofonie.

De samenwerking tussen Levvel en de Universiteitskliniek Ulm richt zich op een aantal concrete projecten:

  • het creëren en evalueren van de Kind en Jeugd Traumascreener
  • onderzoek naar traumaklachten ten gevolge van pesten
  • onderzoek naar de werkzame mechanismen van TF-CBT
  • uitwisseling over de Korte Intensieve Traumaweek (KIT)
  • uitwisseling over misofonie (over de behandeling en het onderzoek bij Levvel)
werkbezoek universiteitskliniek ulm

Links van het bord: Marieke de Keizer (klinisch psycholoog) en Chaim Huijser (geneesheer-directeur).
Onderaan vlnr: Lotte Rappoldt (promovenda misofonie), Lieke Kooij (promovenda trauma-onderzoek en GZ-psycholoog i.o.), dr. Elisa Pfeiffer (Ulm kliniek), Myrna Westerveld (promovenda KIT week), Juul Veeger (promovenda SPACE).
Boven het bord en rechts (vlnr) dr. Cedric Sascher (Ulm kliniek), prof. dr. Ramón Lindauer (hoogleraar en kinder- en jeugdpsychiater), Renée Klein Schaarsberg (promovenda VR interventies bij forensische jeugd), Iza Scherpbier (promovenda PCIT en VR), Madelief Bosse (onderzoeksassistent op trauma-onderzoek), dr. Lasse Bartels (researcher Zurich kliniek) en dr. Luuk Stapersma (post doc SPACE).

 

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Levvel in je inbox? Zo'n 4 keer per jaar versturen wij een nieuwsbrief.

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief

Meer actualiteiten