Sport om jongeren in de jeugdhulp te helpen

Publicatietype: Interview

Published on

“Sport kan helpen om jongeren weerbaarder en zelfverzekerder te maken” volgens Abdellah Ahrouch, projectleider sport-zorgtrajecten bij Levvel. Hij werd samen met Inge Voorhout van On the Move Sportvrienden en Martruy Dekker van De Rading geïnterviewd voor JN Magazine. Over het belang van sport en beweging in de begeleiding van jongeren in de jeugdhulp.

Actieve en positieve ondersteuning voor jongeren in de jeugdhulp

Bij Levvel werkt Abdellah met 5 collega's aan sport-zorgtrajecten voor jongeren in de jeugdhulp. Sport blijkt een goede manier om jongeren sterker en zelfverzekerder te maken. Het helpt hen ook om beter met agressie om te gaan. Om het laagdrempelig te houden werken ze in één op één sport-zorg trajecten, en altijd zo dicht mogelijk in de buurt van de jongere.

Omdat het gaat om jongeren met ingewikkelde problematiek, werken Abdellah en zijn collega’s ook samen met sportverenigingen. Als jongeren die door Levvel begeleid worden bij een sportvereniging sporten, kan het sport-zorg team de coaches ondersteunen met tips en adviezen.

Effect van sport 

Abdellah ziet het effect van het inzetten van sport-zorgtrajecten: "Ik ben trots op onze ontwikkelingen en de groei die wij hebben gemaakt om sport in te zetten bij kwetsbare jongeren om ze op weg te helpen."

Het interview met Abdellah, Inge en Martruy is te vinden in JN Magazine, uitgegeven door Jeugdzorg Nederland

Lees hier het volledige artikel:

Sport-zorgtrajecten: 'Ze ging drie centimeter groter naar huis'