Herken wensen en grenzen met 'Ey schatje!'

Publicatietype: Publicatie

Published on

"Ey schatje!" Online, op straat, op school... Jongeren horen het overal. Hoe vervelend is dat eigenlijk? De gelijknamige spelserie 'Ey schatje!' helpt jongeren vragen zoals deze te beantwoorden. Zo leren ze met elkaar hun wensen en grenzen te herkennen, respecteren en aangeven. En daar mag best bij gelachen worden, want flirten is natuurlijk ook gewoon heel erg leuk!

Ik zou mijn zusje inzetten om te vragen of het meisje mij ziet zitten.

Open in gesprek

De spelinterventie behandelt niet alleen dingen die jongeren níét willen, ook over wat ze wél willen wordt veel gepraat. En dat levert leuke gesprekken op. "Ik zou mijn zusje inzetten om te vragen of het meisje mij ziet zitten" zegt één van de deelnemers bijvoorbeeld. Terwijl een ander erkent dat je het eigenlijk gewoon zelf zou moeten zeggen als je iemand leuk vindt. "Maar dat doet niemand."

Seksueel gezond opgroeien met Qpido

'Ey schatje' bestaat uit vier spellen, ontwikkeld door Qpido, het expertisecentrum voor seksuele weerbaarheid van Levvel. Bij grote groepen is een trainer van Qpido aanwezig om de spellen te begeleiden. Bijvoorbeeld als het gaat om een klas, de scouting of het buurthuis. Wil een groep liever zelfstandig aan de slag? Dan is er het bordspel. Mét handig instructiefilmpje.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou of de jongeren met wie je werkt?

Op de site van Qpido vind je alle info:

Qpido spelinterventie Ey schatje

Bestel het spel!

In onze webshop kan je het spel 'Ey Schatje' aanschaffen.