Boek 'De klas van meester Wilfred'

Published on

Een vraag die iedere hulpverlener zichzelf weleens stelt: hoe zou het nu met de jongeren zijn die ik begeleid heb? 

Cover van het boek De klas van meester Wilfred

Wilfred Woutersen werkte in de jaren negentig bij PI-school De Pionier, een school voor speciaal onderwijs, verbonden aan Levvel. Samen met Henk Fibbe, psycholoog, ging hij op zoek naar de kinderen die zij destijds begeleidden. Hoe kwamen ze op De Pionier, hoe verging het ze op school en op de behandelgroep, weg van thuis? En hoe gaat het nu met hen en hoe kijken ze terug? Lees hun verhalen over verdriet en onmacht, maar vooral ook over veerkracht en doorzettingsvermogen. 

"Vanaf het begin gaan de kinderen on der je huid zitten en wil je weten hoe ze hun leven hebben vorm gegeven. Een pakkend boek, liefdevol en met open blik geschreven."
Lieske Dekker – Vrijenhoek

"Heel bijzonder om veelvuldig kennis te nemen van reflecties van deze kinderen. Wat een inzichten en wat een wijsheden. Daar kan menigeen nog van leren." 
Johan van der Hart

"Je voelt de angst, het onbegrip, het verdriet, de paniek en de woede van deze kinderen als zij naar hun gevoel totaal oneerlijk en onterecht weg moeten uit hun weliswaar chaotische, maar voor hen toch vertrouwde thuissituatie. Op zeer beeldende, ontroerende, vertederende wijze wordt een uniek kijkje in de hoofden en harten van deze kinderen gegeven."
Trix van Lieshout

 

Bestel De klas van meester Wilfred