Start basistraining en masterclasses JIMpact – circulaire zorg

Published on

Ben jij actief binnen de jeugdhulp, jeugd-ggz of LVB-hulp en wil je echt impact maken? Ga dan aan de slag met de JIMaanpak en ervaar wat de kracht van het netwerk van kinderen en gezinnen is. Er zijn basistrainingen voor jeugdhulp professionals die met kinderen, jongeren en gezinnen werken. En masterclasses voor gedragswetenschappers en leidinggevenden. Samen maken we nog meer JIMpact!

Jeugdhulpverlener doet mee aan een JIMtraining

Wat is JIM?

JIM staat voor 'Jouw Ingebrachte Mentor'. Een JIM is iemand uit het netwerk, die het kind of het gezin al kent en vanuit deze positie en vertrouwen een speciale positie kan krijgen. De JIM wordt begeleid en werkt samen met professionals. Waar professionals bijna altijd een tijdelijke rol hebben in het leven van een kind of gezin, heeft een JIM een meer blijvende rol. Kortom, de JIMaanpak bevordert de samenwerking tussen professionals en het gezinsnetwerk, helpt uithuisplaatsingen te voorkomen, en vermindert de behoefte aan intensieve zorg. 

Basistraining

In de training leer je hoe je het netwerk kunt betrekken, en hoe je op een gelijkwaardige manier met elkaar kunt samenwerken. De training omvat 39,5 uur aan leerstof, verdeeld over 2,5 trainingsdagen, drie intervisiemomenten, een ontwerpsessie, en zelfstudie via onze online leeromgeving. De trainingen starten op 30 mei en 23 juli. Wil je liever met je hele team of een groep medewerkers de training volgen? Dat kan! Mail ons om de mogelijkheden van een besloten teamtraining te bespreken: 

jim-circulairezorg@levvel.nl  

Masterclass voor leidinggevenden

Wil jij met jouw team aan de slag met de JIMaanpak? Dan is deze masterclass precies wat je zoekt. In deze masterclass leer je hoe je de JIMaanpak kunt implementeren in jouw team(s) en hoe je het borgingsproces kunt ondersteunen. De masterclass wordt gegeven op 23 mei en 9 juli 2024. Liever een incompany masterclass? Mail ons voor meer informatie: 

jim-circulairezorg@levvel.nl 

Masterclass voor gedragswetenschappers

Wil jij als gedragswetenschapper aan de slag met de JIMaanpak? Na het volgen van deze masterclass begrijp je circulaire zorg, kun je JIMgetrainde professionals faciliteren, en kan je de JIMaanpak uitdragen binnen jouw organisatie. De masterclass wordt gegeven op 10 juni en 2 juli 2024. Liever een incompany masterclass? Mail ons voor meer informatie: 

jim-circulairezorg@levvel.nl 


Samen maken we meer JIMpact!

Meer actualiteiten