Vakmanschap

Thema

Hoe help je kinderen, jongeren en (pleeg)ouders in moeilijke situaties weer op weg? Zodat ze met vertrouwen de toekomst ingaan? Dat doen we door proberen te begrijpen wat belangrijk is in het leven van een kind. En daar onze hulp en behandelingen op af te stemmen. Daar is vakmanschap voor nodig.

groepje jongeren maakt een selfie

Het is zo simpel. Of toch niet?

Goed kijken naar wat kinderen, jongeren en hun ouders nodig hebben. Dát is de basis van goed vakmanschap. Wie zijn zij, wie horen er bij hen, hoe ziet hun leven eruit en wat gaat hen helpen? Klinken deze vragen als een open deur? Kan zijn, maar in de praktijk is er veel wat je als hulpverlener daarvan kan afleiden. Daarom besteden we binnen Levvel zoveel aandacht aan vakmanschap.

  Vakmanschap als basis

  Vakmanschap raakt onze hele organisatie, en is de basis van waaruit we willen werken. We trainen, stimuleren en coachen onze collega’s bij het werken vanuit deze principes. En omdat het werken vanuit vakmanschap helpt om beter aan te sluiten op de vragen van kinderen, delen we onze kennis ook graag met andere professionals.

  Meer weten? Stuur een mailtje naar: vakmanschap@levvel.nl

  Uitgelicht

  Publicaties

  • Podcast 'Geen kind meer gesloten'

   Publicatietype: Podcast

   Published on

   Een podcast over veranderen in de Koppeling. Van grootschalige gesloten jeugdzorg, naar liefdevolle zorg in kleinschalige groepen.

  • Over het hoe en wat van het nieuwe handboek KJP

   Publicatietype: Interview

   Published on

   Het nieuwe handboek over kinder- en jeugdpsychiatrie is er. Hoe is dat tot stand gekomen? Een gesprek met de initiatiefnemers.

  • Zelfstandig worden, zonder stabiel thuis

   Publicatietype: Video

   Published on

   Hoe word je als jongere zelfstandig zonder de steun van ouders of netwerk? 10 jongeren over opgroeien naar volwassenheid.

  • Ticstoornis aanpakken met ervaringsdeskundigen

   Publicatietype: Publicatie

   Published on

   Samenwerken met ervaringsdeskundigen? Ja! Zowel bij onderzoek als de behandeling van ticstoornissen.

  Nieuws

  De Levvel nieuwsbrief

  Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.