Basistraining JIMpact - circulaire zorg (23 juli 2024)

Evenement informatie

Type evenement
Training
Datum
dinsdag 23 juli 2024 7 bijeenkomsten
Locatie
Levvel Duivendrecht Rijksstraatweg 145, Duivendrecht
Prijs
€ 400,-
JIMpact Levvel

Werk jij in de jeugdhulp, jeugd-ggz of LVB-hulp en wil je echt impact maken? Ga dan aan de slag met de JIMaanpak en ervaar wat de kracht van het netwerk van kinderen en gezinnen is. In deze training leer je hoe je het netwerk kunt betrekken, en hoe je op een gelijkwaardige manier met elkaar kunt samenwerken. Samen maken we nog meer JIMpact!

JIM

Een JIM (Jouw Ingebrachte Mentor) is iemand uit het netwerk van een kind of gezin, die zich beschikbaar stelt voor begeleiding en hulp. Deze JIM krijgt op zijn of haar beurt begeleiding en werkt samen met professionals. De JIMaanpak is een bewezen effectieve ambulante aanpak ter voorkoming van uithuisplaatsing, vermindering van de inzet van 2e lijns zorg, en vergroting van samenwerking tussen hulpverleners en netwerk. 

Inhoud van de training

In de training leer je hoe je aan de slag gaat met circulaire zorg. Aan de hand van een concreet stappenplan leer je hoe je de JIM kunt inzetten. Daarbij besteden we aandacht aan: 

 • het systemisch analyseren van de situatie rondom het kind of het gezin,
 • de bewustwording van je eigen positie en invloed als hulpverlener,
 • het belang van jouw samenwerkingsrelatie met gezinnen,
 • de systemische thema’s die ten grondslag liggen aan de circulaire zorg/JIM-aanpak.

Studiebelasting

De training bestaat uit 2,5 trainingsdag, drie intervisiemomenten en een ontwerpsessie. Je krijgt toegang tot de online leeromgeving van stichting JIM. Daar vind je aanvullende informatie, opdrachten en kennistoetsen. In de online leeromgeving kun je ook contact hebben met de andere deelnemers.

De studiebelasting is 39,5 uur, waarvan 2,5 dag training, drie keer intervisie van 2 uur, een ontwerpsessie en 5,5 uur zelfstudie via de online leeromgeving van stichting JIM. 

Na afloop van deze training:

 • Kun je met jongeren/gezinnen onderzoeken wie uit het netwerk betrokken zijn (of zouden moeten worden), om te weten te komen wat er te doen staat. Je kunt samenwerken met een JIM. 
 • Weet je dat er heel veel is wat jij niet weet, maar een JIM wél. En dat dit onmisbare expertise is voor het opstellen en uitvoeren van een passend hulpverleningsplan.
 • Laat je zien dat je staat voor een duurzame vorm van hulpverlening waarin je je bewust bent van welke schakel jij bent in de hele ketting, en vooral ook hoe dit van betekenis kan zijn!

Voor wie 

Deze training is voor iedereen die vanuit de jeugdhulp, GGZ of LVB-hulp werkt met gezinnen, jonge kinderen, pubers, 18-/18+ jongeren en ouders. Ook als je een overstijgende/ondersteunende rol hebt en meer wil weten over de circulaire zorg/JIM-aanpak om teams te ondersteunen bij de toepassing van deze systemische en duurzame vorm van hulpverlenen, is deze training zeer geschikt. 

Accreditatie

SKJ: 39,5 registerpunten

Kosten: € 400

De kosten worden betaald door de organisatie waar in je werkt. Wil je zelf betalen? Stuur ons dan even een mailtje (zie onder kopje Meer informatie).
Als je na aanmelding toch niet kunt komen, annuleer dan op tijd. Dit kan tot 2 weken van aanvang kosteloos. Annuleer je binnen deze 2 weken alsnog, dan zullen er kosten in rekening worden gebracht. 

Data en tijden

 1. dinsdag 23 juli   9.30 - 16.00 uur  (6,5 uur)
 2. dinsdag 30 juli   9.30 - 16.00 uur  (6,5 uur)
 3. maandag 5 aug   9.30 - 13.00 uur  (3,5 uur)
 4. maandag 12 aug   9.30 - 11.30 uur  (2 uur) 
 5. maandag 19 aug   9.30 - 11.30 uur (2 uur)
 6. maandag 26 aug   9.30 - 13.00 uur  (3,5 uur)

Wil je de training volgen, maar kan je niet op deze dagen? We geven nog een basistraining, met startdatum 30 mei

Teamtraining

De training en het werken met een JIM heeft nog meer effect als je deelneemt met je hele team, of een groep medewerkers uit jouw organisatie. Het is mogelijk om de training voor een besloten groep aan te vragen. Wil je meer weten? Stuur een mail naar het onderstaande adres.

Meer informatie 

Mail ons voor meer informatie:

jim-circulairezorg@levvel.nl


Aanmelden voor basistraining JIMpact – circulaire zorg 23 juli

(Medewerkers van Levvel kunnen zich inschrijven via Lev - LEO)