Signalering en aanpak van risicojeugd: Ontsporen of ontplooien?

Evenement informatie

Type evenement
Lezing
Datum
donderdag 07 maart 2024 9.00 - 16.30 uur
Locatie
Congrescentrum de ReeHorst Bennekomseweg 24, Ede
Prijs
259,- per persoon
Hoe herken je risicogedrag bij jongeren? Dit symposium geeft inzicht.

Hoe herken je risicogedrag bij jongeren? Wanneer moeten jouw alarmbellen gaan rinkelen? En wat doe je dan?  

Inzicht in risicojongeren en forensische problematiek

Dit symposium van SCEM biedt je de gelegenheid om meer inzicht te verkrijgen in de complexe wereld van risicogedrag bij jongeren en effectieve strategieën om te voorkomen dat kattenkwaad escaleert tot jeugdcriminaliteit.

Expertise in hulp voor jongeren

Onder de leiding van Lucres Nauta-Jansen, hoogleraar Translationele Forensische Kinder- en Jeugdpsychiatrie (Amsterdam UMC/Levvel), en Eva Mulder, bijzonder hoogleraar Intensieve Pedagogische Ondersteuning van Gezinnen (UvA/Amsterdam UMC) en directeur van de Academische werkplaats Risicojeugd, duiken we dieper in de materie: hoe kunnen we risicojongeren effectief benaderen en ondersteunen.

Multidisciplinaire aanpak van risicojongeren

Met een focus op de veelzijdige aanpak van hulp voor jongeren, bespreken diverse sprekers onderwerpen variërend van neurobiologische grondslagen en intergenerationele overdracht tot jeugdtrauma's. 

Wetenschap en praktijk

De middagsessies zijn gewijd aan de praktische toepassing van wetenschappelijke inzichten in de hulpverlening aan jongeren en hun gezinnen. Hierbij staat de systemische benadering centraal, evenals de cruciale samenwerking tussen jongerenwerk en gespecialiseerde jeugdhulp om een preventieve en curatieve aanpak van jongeren in criminaliteit te bevorderen.

Direct toepasbare strategieën en tools

Dit symposium biedt professionals die werken met risicojongeren de kans om direct toepasbare kennis, tools en strategieën te vergaren. Door je vaardigheden om risicogedrag bij jongeren vroegtijdig te signaleren verder te ontwikkelen en adequaat te reageren, draag je bij aan een veiliger en positiever toekomstperspectief voor deze jongeren.

Meer info en inschrijven

Op de site van SCEM vind je meer informatie over dit symposium:

Signalering en aanpak van risicojeugd