Masterclass JIM-aanpak en circulaire zorg met Marjolein Moorman

Evenement informatie

Type evenement
Lezing
Datum
maandag 15 juli 2024 9.00 - 12.00 uur
Locatie
Levvel Duivendrecht Rijksstraatweg 145, Duivendrecht
Prijs
gratis
JIMpact Levvel

Steeds meer kinderen, jongeren en gezinnen doen een beroep op de jeugdhulp. Hoe houden we met elkaar de jeugdhulp beschikbaar en bereikbaar? En hoe zorgen we bovendien voor een duurzame manier van hulpverlenen? Samen met de gemeente Amsterdam zetten wij in op de JIMaanpak en circulaire zorg. Wil jij meer weten over wat de impact is van het werken met de JIMaanpak in jouw organisatie? In deze masterclass voor bestuurders, leidinggevenden en teamleiders/managers hoor je er alles over. 

 

De masterclass

De introductie is in handen van wethouder Marjolein Moorman. In de masterclass nemen we je mee in de JIMaanpak en circulaire zorg. Je krijgt inzicht in wat de JIMaanpak voor jouw organisatie kan betekenen: wat is de meerwaarde en wat levert het op? Hoe verbind je deze aanpak met de visie van je eigen organisatie en de missie van de stad Amsterdam? En hoe implementeer je deze werkwijze en wat is er nodig om het proces te borgen? 

De JIM

“Samenwerken met een JIM, dat vergt een omslag voor professionals in de zorg voor jongeren. De JIMs treden op als ambassadeur voor de jongere; staan hem of haar bij, samen en naast de ouders; in de omgang met school, wijkteams, de jeugdhulp en eventuele andere betrokken instanties.”
Els Bijman (projectleider JIMwerkt)

Praktische info

  • Maandag 15 juli van 9.00 – 12.00 uur 
  • Levvel, Rijksstraatweg 145, Duivendrecht 
  • Deelname is gratis

Doe je mee? 

We zien je graag bij deze JIMsessie. Wil je een collega meenemen? Nog beter! Samen maken we nog meer JIMpact!

Inschrijven

Ons doel

Het JIMconcept is sinds 2023 landelijk beschikbaar met JIMpact: een samenwerking tussen JIMwerkt en negen gevestigde organisaties in de jeugdzorg, waaronder Levvel. Bij Levvel hebben we diverse trainers opgeleid die professionals trainen om met de JIMaanpak aan de slag te gaan. Om ervoor te zorgen dat elke jongere met een ondersteuningsbehoefte door een JIM kan worden begeleid, willen we 300 professionals opleiden. We bieden de volledige JIM basistraining aan en hebben speciale masterclasses voor managers en gedragswetenschappers. In de agenda op deze site vind je de verschillende bijeenkomsten.