Exposuretherapie bij kinderen en jongeren met PTSS

Evenement informatie

Type evenement
Webinar
Datum
woensdag 10 april 2024 20.00 uur
Locatie
Online
Prijs
gratis
logo Psyflix

In dit Psyflix webinar staat traumaspecialist Lotte Hendriks stil bij de meest gestelde vragen tijdens supervisies over de toepassing van imaginaire exposure en exposure in vivo bij kinderen en jongeren met een posttraumatische stressstoornis. 

Exposure-technieken bij PTSS

In het webinar ‘IE bij Kind & Jeugd’ belicht Lotte onderwerpen zoals het goed uitvragen van de angstige verwachting, het combineren van imaginaire exposure en exposure in vivo in en buiten je behandelkamer, wat te doen bij te hoge angst/dissociatie en hoe het systeem betrokken kan worden. Als deelnemer hoef je de exposure-technieken nog niet volledig in de vingers te hebben om deze webinar te kunnen volgen. Maar basale kennis van deze technieken is wel fijn omdat de basis slechts kort wordt herhaald in deze webinar, voordat de verdieping wordt opgezocht.

‌Trauma- en stressorgerelateerde stoornissen

Dr. Lotte Hendriks is als klinisch psycholoog, psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut VGCt® verbonden aan Overwaal Expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS (Pro Persona). Ze is gespecialiseerd in de behandeling van zowel jongeren als volwassenen met trauma- en stressorgerelateerde stoornissen. Daarnaast is ze gepromoveerd op en geeft ze les over deze thema’s. Ze houdt zich bezig met maatschappelijke projecten op het gebied van (het gesprek aangaan over) trauma en schreef in dit kader het prentenboek ‘Ik wil je iets vertellen’.

‌Inschrijven

Schrijf je in voor deze masterclass

Masterclass IE bij Kind & Jeugd

Kind & Jeugd Masterclass serie

Dit webinar maakt onderdeel uit van de Psyflix Kind & Jeugd Masterclass Serie. Benieuwd naar de andere masterclasses uit deze serie? 

Psyflix webinars